Vacature Meewerkstudent Data Analist

De Foodservicemarkt in kaart

De foodservicemarkt zit midden in een professionaliseringsslag: big data en de daaruit gefilterde inzichten worden steeds vaker gebruikt bij het maken van strategische beslissingen. Foodstep – onze tagline zegt het al – biedt klanten voorsprong door marktkennis. Met onze grote diversiteit aan datasets én actuele kennis binnen de horeca, groothandels en catering kunnen we onze klanten alles vertellen over verschillende product-marktcombinaties: hoe groot is bijvoorbeeld de restaurantmarkt voor luxe kroketten? Wat is het aandeel van duurzame producten in een categorie? Wat zijn opkomende frisdrankmerken? Onze doelstelling is om uit de groeiende berg van beschikbare data precies die inzichten te destilleren, die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen en het creëren van toegevoegde waarde.

Belangrijk werk dus en nog leuk ook! Tenminste, als je precies werkt en een kick krijgt om samen met een team data te analyseren en verwerken op de beste manier. Sluit dat aan bij wie jij bent?

Mooi! Je kunt dan bij Foodstep rekenen op een gastvrij ontvangst. Wij zoeken namelijk een

Data Analist (meewerkstudent)

Als Data analist sta je te trappelen om aan de slag te gaan met een grote diversiteit aan databronnen en dataverwerkingsprocessen. Je bouwt samen met het BI-team aan analyses en rapportages om klanten optimaal te faciliteren met nieuwe inzichten en dashboards. De vertaalslag van data en analyses naar rapportages en bruikbare inzichten in de context van een opdrachtgever vormen de basis van je dagelijkse werkzaamheden. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het onderhouden en controleren van een aantal BI-oplossingen in Tableau voor diverse productcategorieën en spelers binnen de foodservicemarkt.

Jouw inzichten als basis ingrediënten voor onze klanten

Bij Foodstep werken we met programma’s als Alteryx, Tableau, Excel en SPSS. We vragen op zijn minst een bovengemiddelde motivatie om jezelf bekend te maken met nieuwe software. Je bent bezig met je WO-opleiding met aantoonbare kennis van statistiek en data-analyse. Je wilt je naast je studie verder ontwikkelingen in de wereld van data en business intelligence-oplossingen, eventueel in combinatie met de Food-sector. Je hebt discipline om zelf je werktijden te bepalen, bent nieuwsgierig en een communicatieve meedenker. Oh, en dat je werk voor jou ook een sociale functie heeft: we werken hard, maar hebben het ook graag leuk met elkaar.

 

Wat je verder van ons mag verwachten:
  • Een jonge, dynamische werkomgeving met de nodige dosis plezier
  • Flexibele werktijden
  • Hybride werken

 

Kom jij ons team versterken?

Denk jij dat je het talent bent dat wij bij Foodstep zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar: info@foodstep.com. We nemen binnen 1 week contact met je op!

Als je liever eerst meer informatie wilt, bel Patricia van Olderen, HR Adviseur: 06 – 34 44 24 66.