2018 – Periode 12: Inkoopwaarde Foodservice 4% groei in 2018

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]De 4-weekse Foodservicemonitor geeft voor periode 12 van 2018 (5 november t/m 4 december) een groeicijfer van +3,1% in eten en drinken buitenshuis.
Over het gehele jaar 2018 staat de monitor op +3,7% voor inkoop via foodservicegrossiers.

Tellen we de toename van inkoop bij retailers mee, dan groeit de inkoop in 2018 met ruim 4%.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”11994″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

2018 p12: Horeca +4%, Catering 0%, On-the-Go +4%

Ook in periode 12 van 2018 groeit het productgebruik in de horeca. Nog steeds geeft dit jaar met mooier weer een impuls aan buitenshuis verblijf. Er viel slechts 38 mm neerslag tegenover 68 mm in 2017p12. In de meetperiode 2018p12 geeft de Foodservicemonitor geen groei in catering.
Foodservice onderweg laat een groeicijfers zien dat vergelijkbaar is met dat van de horeca in 2018p12.

 

 

YeartoDate 2018 p12: via groothandels +3,7%, totaal inkoop +4,2%

Over het lopende jaar tot en met begin december staat de Foodservicemonitor op 3,7% groei. Dit is gemeten op inkoop via reguliere grossiers. De horeca staat op +4,8%, catering op +0,7%, en onderweg +2,8%.

Rekenen we de sterker stijgende directe leveringen vanuit fabrikanten en bedrijfsmatig inkopen bij supermarkten meer, dan komt de totale inkoopwaarde op 4,2% groei.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”11995″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]

Naar kassa-omzet (consumentbestedingen) 2018 :  +5,4%

De verkoopprijzen in horeca en catering stijgen dit jaar harder dan de inkoopprijzen, wat duidt op een margeverbetering. Dat betekent dat na 2017 ook in 2018 de consumentbestedingen (kassa-omzet) meer stijgen dan de inkoopwaarde.

In de voorlopige jaarcijfers komen we uit op +5,4% groei in foodservice consumentbestedingen in 2018.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”11955″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]