2018 – Periode 4: Bijna 5% groei Foodservice in april!

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][nectar_btn size=”medium” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” url=”https://www.foodstep.com/2018-periode-8-hittegolf/” text=”Nieuwsbrief September 2018: snel door naar 2018 periode 8″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]De maand april kende extremen in temperatuur en neerslag. De dagen met records aan maximale temperaturen hebben het buitenshuis drinken en eten gestimuleerd.
De foodservice monitor geeft voor 2018 p4 (26 maart t/m 22 april) op horeca 6% groei ten opzichte van vorig jaar, gemeten op inkoop. Eten en drinken op het werk en in zorg kenden geen groei. Foodservice locaties onderweg gaven bijna 4% groei in de waarde van eten en drinken.

Totaal Foodservice kocht 4,8% meer aan eten en drinken in vergeleken met 2017 p4.

2018 p4: record temperaturen en bestedingen buitenshuis

De periode 2018 p4 (26 maart t/m 22 april) kende zeer zonnige maar ook een aantal zeer natte dagen. Gemiddeld was dagtemperatuur in 2018 p4 met 11 graden slechts één graad warmer dan in 2017. Maar het waren vooral de zomerse dagen binnen de periode die de foodservice bestedingen omhoog jaagden. April 2018 kende 4 temperatuur record dagen: op 7, 8, 19 en 22 april werd een historisch maximumtemperatuur gemeten van 24 tot 27 graden Celsius.

De mooie voorjaarsdagen hebben bijgedragen aan meer buitenshuis verblijf en daarmee samenhangende bestedingen aan eten en drinken buiten de deur.

De restaurants, de drankensector en de hotels lieten een mooie stijging in foodservice uitgaven zien. Bedrijfsrestaurants profiteerden niet van het weer en bleven op een vergelijkbaar niveau als de foodservice bestedingen vorig jaar.

YeartoDate 2018 p4 (groothandel inkoop): +2,2%

Over januari tot en met april staat de Foodservicemonitor op een waardestijging van +2,2%. De groei wordt vooral gedreven door de horecasectoren (+3,1%). De catering laat minder groei zien (+0,4%).

Dit is hoofdzakelijk gemeten op bestellingen via reguliere groothandels. De inkoop via andere kanalen kan harder groeien. En een margeverbetering in horeca en catering zoals in 2017 kan een nog hogere omzetgroei geven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”11180″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”11305″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][nectar_btn size=”small” open_new_tab=”true” button_style=”regular-tilt” button_color=”Accent-Color” icon_family=”none” url=”https://fsfacts.nl/2018-p04-bijna-5-procent-groei-foodservice-in-april/#PDF2018p4″ text=”PDF-rapport van 2018p4 – zie Fsfacts.nl”][/vc_column][/vc_row]