Inkoopgedrag, redenen keuze voor Groothandel of Retail?

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Wat zijn de beweegredenen voor horeca en bedrijfsrestaurants om meer of minder inkoop bij retailer te doen in plaats van de traditionele groothandel?

De studenten van de opleiding Food & Business hebben een grootschalige inventarisatieronde uitgevoerd waarmee dit inkoopgedrag in kaart is gebracht. De samenstelling van de vragenlijst en de verwerking van de gegevens is in nauwe samenwerking gegaan met Foodstep.

De beweegredenen van de keuze groothandel of retail.

  • Waar kopen bedrijven in?
  • Wie is goedkoper?
  • Is men vrij m.b.t. de keuze waar men inkoopt?
  • In welke mate speelt het kennisniveau van de medewerkers van de verkopende partij een rol?
  • Waar worden de verschillende productgroepen gekocht?
  • Wat zijn de belangrijkste redenen om bij de groothandel te kopen?
  • Wat zijn de belangrijkste redenen om bij de retailer te kopen?
  • Factoren die een rol spelen bij de keuze, volgorde van belang

Een onderzoeksrapport van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, opleiding Food & Business.[/vc_column_text][nectar_btn size=”medium” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” url=”https://fsfacts.nl/download/2140/” text=”Download report “][image_with_animation image_url=”11140″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][/vc_column][/vc_row]