FoodstepFacts – Wist je dat…

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Wist je dat….

De roomboterprijs is in 2017 fors gestegen, wat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de hoge melkprijzen. Dit resulteert in een sterk groei in de waarde ontwikkeling van roomboterproducten in 2017 versus een jaar eerder. Voor wat betreft volume ontwikkelingen laten vooral de restaurant- en logiessector een sterke groei zien, waar voor bedrijven juist een sterke daling is vastgesteld. Ondanks de sterk groeiende roomboterprijzen lijken de restaurant- en logiessector steeds vaker de voorkeur te geven aan roomboter- of melange producten. Bedrijven daarentegen lijken meer prijs georiënteerd en kiezen eerder voor plantaardige bak en braadproducten en margarines.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”11073″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Wist je dat….

Wist je dat bijna de helft van de horeca ondernemers regelmatig artikelen in de supermarkt koopt? En wist je dat.. dit percentage bij start-ups met 64% zelfs nog hoger ligt?!  Prijs en gemak zijn de belangrijkste redenen voor de ondernemers. Zuivel en AGF zijn de productgroepen die dan het vaakst (ook) in retail worden gekocht.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”11076″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Wist je dat….

Ondanks sociale en maatschappelijke druk de consumptie van zoete snacks niet daalt buitenhuis. Foodstep heeft berekend dat de consumentwaarde van zoetwaren in Horeca en Catering 270 miljoen euro in 2017 bedraagt. Dat is 3% meer dan in 2016. Met het aantrekken van de economie is de behoefte aan tussendoortjes ook weer aangetrokken. Er is op cateringlocaties in bedrijven en onderwijs wel actie om de “ongezonde” tussendoortjes minder in het zicht te leggen. Maar de consument kiest kennelijk op snackmomenten nog steeds graag voor de vertrouwde zoete of hartige”energieboost”.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”11077″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][/vc_column][/vc_row]