2018 – periode 1: Eten en drinken buitenshuis procent groei in januari 2018

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]De foodservice start 2018 met één procent groei in januari vergeleken met januari 2017. De periodemonitor geeft een waardestijging in inkoop door horeca van 2% en een daling bij catering van 1%.

De eerste januari-week was voor velen nog een vakantieweek. De waarde van eten en drinken in bedrijfsrestaurants daalde met 4% ten opzichte van vorig jaar. De hotels en verblijfsrecreatie zagen daarentegen een stijging van 9% in 2018p1 ten opzichte van 2017p1.

Het was in januari met 76 mm neerslag natter dan in 2017 Het aantal zonuren was half zo veel (1,5 uur tegenover 3 uur per dag in 2017p1).

Het economisch weer zat wel mee. Het consumentenvertrouwen is hoog. Het producentenvertrouwen steeg, en de werkloosheid daalde.

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][image_with_animation image_url=”11013″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][image_with_animation image_url=”11014″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]