2017 – Periode 5: Catering ziet stijging bestedingen in mei

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]In mei was er een opleving in eten en drinken in catering, terwijl de horeca een pas op de plaats maakte. In de periode van 24 april t/m 21 mei 2017 steeg de waarde aan eten en drinken in catering met bijna 4% ten opzichte van mei 2016. De horeca was de eerste vier periodes de groeier in de foodservice maar gaf in mei een groeicijfer van 0%. Het consumentenvertrouwen is hoger dan in 2016, maar het aantal zonuren was minder: 6,4 uur per dag versus 7,7 uur in 2016p5.

De totale foodservice groeide in periode 5 met bijna 1% en over de eerste vijf maanden van 2017 tezamen met +1,9%.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

Horeca 2017 periode 5: -0,2% inkoopwaarde F&B

De periode van 24 april t/m 21 mei was met 37 millimeter neerslag droger was dan dezelfde periode in 2016. Echter, het aantal zonuren en de gemiddelde dagtemperatuur lag lager dan vorig jaar. De drankensector (-1%) en leisure (-3%) zagen de besteding aan eten en drinken dalen. De eetsector kwam ongeveer op hetzelfde niveau als 2016. De Logiessector zag wel de foodomzet groeien (+2%).
De totaal foodservicewaarde in de horeca daalde licht met -0,2%.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

Catering 2017 periode 5: +3,9% inkoopwaarde F&B

Binnen de catering werd bij bedrijven in periode 5 van 2017 opmerkelijk meer besteed aan eten en drinken (+7%). De zorginstellingen zagen een bescheiden groei van 0,4%.
Totaal catering in bedrijven en instellingen (uitbesteed en in eigen beheer) kwam in 2017p5 op +3,9% ten opzichte van 2016p5.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

YearToDate 2017: +1,9%

Over de eerste vijf maanden tezamen staat de foodservice op +1,9%, met de horeca op +2,1% en de catering op 0,7%. Dit is gemeten op de toeleveringen vanuit reguliere groothandels in 2017.
Buiten de meting van de periodemonitor valt de inkoop via supermarkten en directe leveringen vanuit producenten.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”10360″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”10361″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]