Inzicht kazen in de horeca, bij bedrijven en bij zorg

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]Er zijn verschillen in de consumptie van kazen in de horeca, bij bedrijven en bij zorginstellingen. In de horeca gebruikt men relatief veel buitenlandse kazen (40%), verklaarbaar door de kaasplankjes en kaas in gerechten. Bij bedrijfsrestaurants gebruikt men 24% buitenlandse kazen en in de zorg slechts 7%.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]In de horeca besteedt men €2,- van elke €5,- aan kazen aan jong belegen kaas. Deze is daarmee met 35% koploper! In de catering en horeca is de oude kaas een goede runner up. Echter, in de zorg zijn komijnekaas en smeerkaas het meest populair.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Kaas levert belangrijke voedingsstoffen! Het is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Kaas levert dan ook samen met melkproducten gemiddeld ±60% van de dagelijkse inname van calcium en 40% van vitamine B12.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Kaas is echter niet altijd even gezond en bevat ook veel zout en verzadigd vet. Het hoge zoutgehalte in kaas vergroot de kans op een hoge bloeddruk. Het vet in kaas bestaat voor meer dan 60% uit verzadigd vet en verzadigd vet is niet goed voor de bloedvaten.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Welke kazen zijn dan gezond volgens de Schijf van Vijf? Enkel 10+, 20+ of 30+ kaas met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas), hüttenkäse, mozzarella en verse geitenkaas. Deze kazen worden dus beschouwd als ‘gezond’.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]Niet alleen van kaas weten wij de voedingswaarden en meten wij of het een gezond of ongezond product is. Wil jij weten hoe gezond en duurzaam jouw gehele bedrijfsrestaurant is?
Wellicht ben jij op zoek naar jullie marktaandeel? Of wil jij jouw categorie kunnen volgen? We drinken graag een kop koffie om jouw mogelijkheden te bespreken![/vc_column_text][image_with_animation image_url=”9864″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]