2017 – Periode 2: Horeca plust 2 procent in februari

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]In februari 2017 hield de stijging van eten en drinken in de horeca aan (+2,1%). Na de +2,3% van januari is dit een teken van aanhoudende groei. In catering zet de groei nog niet door. Een voorzichtige 0,8% werd genoteerd in februari.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

Horeca 2017p2: +2,1% inkoopwaarde F&B

Horeca 2017p2: +2,1% inkoopwaarde F&B. Het consumentenvertrouwen is na januari ook in februari 2017 hoog: +15. Consumenten durven geld uit te geven. Het weer was vergelijkbaar met 2015. Het buitenshuis eten en drinken groeide meer in de eetsector van restaurants en fastservice (+3,5%) dan in de drankensector (+1%), de logiessector (-0,6%), en leisure (-2%).[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

Catering2017p2: +0,8% inkoopwaarde F&B

De stemming over de economie is positief in het bedrijfsleven. Het producentenvertrouwen stond in januari al op de hoogste stand in bijna 9 jaar (+16), en het blijft hoog in februari (+15). De waarde van eten en drinken in bedrijven steeg met 0,6%. De foodservicewaarde in instellingen steeg met 1,4%.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

YearToDate 2017: +1,8%

Over het lopende jaar 2017 staat de Foodservice periodemonitor op +1,8% voor de toeleveringen vanuit reguliere groothandels.
De inkoop via supermarkten en direct bij producenten stijgt naar verwachting na 2016 ook in 2017 harder.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][image_with_animation image_url=”9750″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]