Horeca koopt steeds meer buiten grossiers om

[vc_row type=”full_width_content” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]

Handelswaarde in Foodservice

De handelswaarde in Foodservice (Horeca en Catering) is het eerste halfjaar van 2016 met 1% ten opzichte van 2015 gestegen, gemeten op de reguliere inkoop via groothandels. Veel sterker gestegen is de inkoop van horeca en catering via retail, geschat +25% in 2016 t.o.v. 2015. Samen komt de waardegroei uit op +2,6%.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][image_with_animation image_url=”6833″ alignment=”” animation=”None” img_link_large=”yes”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_column_text]

0,5 miljard inkoop via retail

Steeds meer partijen in de detailhandel rollen initiatieven uit om ook de kleinschalige horeca, kleine zorgvoorzieningen en kleine bedrijven te bedienen.

Inkoop van brood, vleeswaren, vis, AGF was al gangbaar via slagers, bakkers, supermarkten, speciaalzaken. Maar recentelijk is voor allerlei soorten klein-verpakkingen bij prijzenstunts de switch naar retailinkoop aanlokkelijk voor ondernemers in horeca en facilitair managers in bedrijven en zorg. Flesjes bier, zoetwaren, 2 literflessen frisdrank, koffiecups/-pads en theeverpakkingen…., kijk in de winkel en je ziet menig ondernemer daar shoppen. Daarbij maken de online bestelsites en thuisbezorgservices het nog aanstekkelijker.

Naast de 6 miljard euro aan inkoop via grossiers is er inmiddels 0,5 miljard inkoop via retail. Samen geeft dit in eindproducten 18 miljard euro aan omzet op jaarbasis in de Foodservice (consument-verkoopwaarde).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”top” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][recent_posts style=”default” category=”nationaal-catering-onderzoek” columns=”1″ posts_per_page=”3″ post_offset=”1″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]