Foodstep adviseert over Foodservice

Foodservice adviesbureau

Wanneer je jouw kennis op het gebied van foodservice wil verbreden en verbeteren, ben je bij Foodstep aan het juiste adres. Wij beschikken over een zeer ruime kennis van foodservice en kunnen jou de laatste cijfers en ontwikkelingen aanreiken. Foodstep werkt voor de gehele foodketen; van fabrikant naar grossier en eindverbruiker. Met deze kennis kun je de juiste product-markt combinaties bepalen, als professionele kennispartner optreden naar jouw klanten en een strategie binnen Foodservice bepalen. Klik hier om te lezen wat de werkwijze van Foodstep is.
Klik hier om alle producten van Foodstep te bekijken.

Foodservice markt

Foodstep richt zich op de Foodservice markt, hieronder valt de horeca markt, catering markt en institutionele markt waaronder zorg. Foodstep mag zich met recht een horeca adviesbureau noemen doordat we diepgaand horeca advies kunnen uitbrengen middels inzicht in horeca trends en ontwikkelingen. Maar ook middels het Nationaal Horeca onderzoek, een grootschalig onderzoek binnen de horeca. Hierdoor kunnen we fabrikanten, grossiers en eindverbruikers van zeer waardevolle kennis en informatie voorzien wat hen kan helpen de horeca markt beter te benaderen en de juiste strategie en product markt combinaties op te stellen. Klik hier voor verdere informatie over het Nationaal Horeca Onderzoek.

(ad hoc) Marktonderzoeken

Ook met betrekking tot de catering markt is Foodstep een specialist. Het Nationaal Catering Onderzoek geeft inzichten gebaseerd op cijfers: marktdata in combinatie met resultaten uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit de volledige keten. Het boek met 260 pagina’s biedt gefundeerde handvatten voor elk bedrijf dat zaken in het catering kanaal doet of wil gaan doen.
Klik hier om meer informatie te lezen over het Nationaal Catering onderzoek.

Naast het Nationaal Catering en Nationaal Horeca onderzoek onderzoekt Foodstep ook vraagstukken voor jou in onderzoek op maat, kwalitatief, kwantitatief of een combinatie hiervan, net wat het beste aansluit bij jouw vraagstuk. Foodstep heeft uitgebreide ervaring in Shopperonderzoek, concept acceptatie testing, onderzoek naar kanaalattractiviteit, portfolioanalyses, onderzoek op locatie, ondernemersonderzoek en meer.

Marktmonitors

Foodstep brengt de foodservice/ out of home markt in beeld vanuit categorie niveau. Middels diverse monitoren is het mogelijk om de ontwikkeling van jouw categorie te kunnen volgen. We brengen het volume en de marktwaarde van de categorie in beeld en laten zien hoe deze verdeeld is over alle foodservice kanalen. En kunnen soms zelf fabrikant en merken inzichtelijk maken waardoor ook merkaandelen en marktaandelen binnen foodservice inzichtelijk zijn. Er is geen andere partij buiten Foodstep die deze data kan verschaffen.

Strategie Ontwikkeling & Consultancy

Consultancy geven we in de vorm van masterclasses of marktpresentaties, ook bij jou op locatie om meerdere mensen te voorzien van dezelfde kennis. Maar ook consultancy door fabrikanten te ondersteunen op trade marketing, door de categorie/ markt inzichten met kansen en bedreigingen te delen middels een presentatie nemen we het werk uit handen van een trade marketeer en helpen we hen verder op strategisch vlak.

Meer weten over foodservice?

Wil je jouw marktkennis verbreden op het gebied van foodservice? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Foodstep, zodat wij alle mogelijk marktinformatie voor jou kunnen verzamelen, vertalen en verrijken. Op basis van het onderzoek in combinatie met onze expertise zullen wij jou voorzien van nieuwe, frisse ideeën. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op de website of neem contact met ons op middels de gegevens op de contactpagina.